loader-logo

Zo zorgt u ervoor dat klanten snel betalen

Als ondernemer maakt u regelmatig mee dat een klant niet op tijd betaalt. De debiteur blijft bijvoorbeeld smoesjes verzinnen om onder de betaling uit te komen of is niet in staat om aan de betalingsverplichting te voldoen. U blijft maar herinneringen sturen, maar de debiteur gaat niet over tot betaling van de factuur. Dat is voor u een vervelende situatie. U wilt natuurlijk het geld waar u recht op heeft. Door Rechtnet incassobureau in Den Bosch in te schakelen, zorgt u ervoor dat uw klanten snel betalen.

Schakel een incassobureau in

Wanbetalers belemmeren de financiële gezondheid van uw bedrijf. De kans is groot dat u over te weinig kennis beschikt om de schuld op de klant te verhalen. Hoe ouder de schuld wordt, hoe lastiger het wordt om deze op de debiteur te verhalen. Het is daarom verstandig om tijdig een incassobureau in te schakelen, zodat u krijgt waar u recht op heeft. Rechtnet incassobureau in Den Bosch is zowel een incassobureau als advocatenkantoor. Dit blijkt vaak een ideale combinatie. Indien uw incassozaak namelijk uit de hand blijkt te lopen richting een rechtszaak bent u ook op het juiste adres. De drempel kan hoog zijn om een incassobureau in te schakelen. U wilt de goede relatie met de klant niet verpesten. Daar hoeft u niet bang voor te zijn. Een incassotraject begint nooit met het sturen van deurwaarders en het dreigen met gerechtelijke trajecten.

De incassoprocedure

In eerste instantie stuurt het incassobureau brieven aan de debiteur waarin wordt aangedrongen op het betalen van de vordering of factuur. U als bedrijf heeft waarschijnlijk ook al herinneringen gestuurd naar de debiteur. Indien een incassobureau deze brieven verzorgt, komt dat echter een stuk serieuzer over. De debiteur is dan schriftelijk op de hoogte gebracht van dat er een incassobureau is ingeschakeld. Hij of zij is dan sneller geneigd om tot betaling over te gaan. De debiteur wordt om de drie dagen herinnerd aan de factuur wat in veel gevallen in betaling resulteert. Indien dat na een maand toch niet het geval is, wordt overgegaan naar het gerechtelijke traject.

Heeft u één of meerdere wanbetalers? Rechtnet incassobureau in Den Bosch zorgt ervoor dat uw klanten snel betalen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *