loader-logo

Alles in 1

Veel consumenten maken al gebruik van de alles in 1 pakketten die de diverse providers bieden. Daarentegen zijn er ook nog genoeg consumenten die elk product bij een andere aanbieder onderbrengen, vaak is dit veel duurder en daarom ook behoorlijk zonde.

Wat is alles in 1?

Een alles in 1 pakket is een combinatie van drie verschillende telecomproducten, namelijk:

  • Televisie
  • Internet
  • Telefonie

Providers bieden vaak scherpe prijzen indien u kiest voor dit complete pakket. Er zijn grote verschillen in de pakketten van de aanbieders en hierbij hebben we het niet alleen over de maandelijkse kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat voor soort televisie u krijgt, betreft dit interactieve televisie, digitale televisie of analoge televisie. Ook met het internet is er een groot verschil en hierbij gaat het voornamelijk om de snelheid. Wat betreft de telefonie zijn er ook verschillen, denk hierbij aan de kosten per minuut, maar ook het starttarief. Bovendien bieden ook diverse providers gratis onderling bellen, waardoor u deze kosten al niet hoeft te betalen.

ADSL, glasvezel of kabel

Naast het vergelijken op de maandelijkse kosten en op de soorten pakketten kunt u ook een vergelijking maken op de provider. De ene provider is een kabel provider, terwijl de ander weer een glasvezel of ADSL provider is. Bij ADSL maakt u verbinding met de telefoonlijn. ADSL staat er dan ook om bekend dat er doorgaans niet de internetsnelheid behaald kan worden die een provider aanbiedt, dit is onder andere afhankelijk van hoe ver u van de centrale afwoont. Bij kabel daarentegen kan wel de officiële snelheid behaald worden, maar is de telefoonlijn iets minder van kwaliteit. Glasvezel is de nieuwste vorm en hierbij kunnen enorme snelheden behaald worden, echter is dit wel toekomstwerk. Momenteel zijn de resultaten nog minimaal en wordt er door de echte internetgebruiker nog voorkeur gegeven aan de kabel.