loader-logo

Zorgverzekering

  • Home
  • Zorgverzekering

De zorgverzekering is een verplichting voor alle Nederlandse inwoners. De zorgverzekering is opgedeeld in de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering, enkel de eerste is verplicht. De dekking van de basisverzekering is bij elke aanbieder hetzelfde gezien dit door de overheid vastgesteld wordt.

Aanvullende verzekeringen en tandartsverzekering

Bij de basis zorgverzekering is het mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat u uitgebreider gedekt bent tegen bepaalde medische kosten, denk hierbij onder andere aan fysiotherapie, anticonceptie en alternatieve geneeswijzen. Hoe de aanvullende verzekering er precies uitziet wordt bepaald door de zorgverzekeraar en bovendien zijn er vaak ook nog verschillende soorten aanvullende pakketten per aanbieder te kiezen. De tandartsverzekering is ook een aanvulling op de basis polis. Ook hierbij verschilt het per aanbieder wat de precieze dekking is.

Restitutie of natura polis

Verzekeraars werken met een restitutie of natura polis. De laatste is vaak voordeliger, echter heeft u geen vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat u gebonden bent aan de zorgverleners die een contract hebben afgesloten met uw zorgverzekeraar. Indien u dit liever zelf in de hand wilt hebben kunt u kiezen voor een restitutie polis, wel dient u er in dit geval rekening mee te houden dat deze optie iets duurder is.

Besparen op zorgverzekering

U mag eens per jaar overstappen van zorgverzekering, wij raden u ook aan dit te doen, hier valt namelijk flink op te besparen. Elk jaar is er wel weer een andere verzekeraar die beter aansluit bij uw zorgbehoeften en dit ook nog eens biedt tegen een betere premie. Maak daarom elk jaar rond november opnieuw een vergelijking om te kijken of u bij een andere aanbieder beter uit bent en daardoor kunt besparen.