loader-logo

Hoe kan ik mijn BKR-registratie verwijderen?

Tijdelijk geld te kort kan heel vervelend zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet altijd kopen wat je wil, of je kunt soms niet eens je vaste lasten betalen. Dan zijn er een aantal oplossingen en veel mensen kiezen vooral voor het lenen van geld. Dat is niet altijd even verstandig. Als je een BKR-registratie hebt, dan zullen er een aantal nadelen aan vast zitten. Hoe verwijder je een BKR registratie?

Wat houdt een BKR-registratie in?

De betekenis van BKR is het Bureau Kredietregistratie. Dit is een Krediet registratiebureau gevestigd in Nederland. Van iedereen in Nederland die een krediet afsluit wordt er een dossier bij gehouden. Het is een elektrisch dossier. Het Bureau Kredietregister is een bureau dat niet uitgaat op winst, het heeft namelijk als doel Nederland financieel gezond te maken en het zo te houden. Daarvoor beheren ze kredietgegevens van iedereen in Nederland.

Het is wettelijk verplicht dat de kredietverstrekker de leningen meldt aan het BKR die zij verstrekken. Op die manier heeft het BKR een overzicht van de leningen die zijn afgesloten en ook van het betaalgedrag. Sta je daarin geregistreerd dan sta je in het BKR-register.

Bij een lening van €250 euro of hoger word je geregistreerd, maar ook als je rood kunt staan, een creditcard hebt, of bijvoorbeeld een telefoonabonnement hebt afgesloten.

Kan ik van mijn registratie afkomen?

Het is wel mogelijk om van je registratie af te komen. Maar vaak wordt het alleen gedaan bij een onterechte registratie. Toch zijn er een boel organisaties die zeggen dat ze jouw terechte registratie ook kunnen verwijderen. Het is dan wel mogelijk, maar niet altijd met een succes als gevolg.

Kan ik geld lenen met BKR?

Leningen afsluiten met een  BKR-registratie kan lastig zijn. De kredietverstrekker kan dan zeggen, dat je niet kredietwaardig bent. Want ze kijken namelijk nar je betaalgedrag en je leningen die open staan. Ook naar de geschiedenis daarvan. Maar het is wel mogelijk om geld te lenen met een BKR-registratie. Alleen gaat het vaak om minileningen. Dan hebben we het over een bedrag van minimaal €100 euro tot maximaal €1500 euro. Grote bedragen lenen is dan vrij lastig, maar het is wel mogelijk om een minilening te krijgen. 

Dan zitten niet heel veel eisen aan vast gebonden. Je kunt op internet heel snel websites vinden die daarbij helpen. Ook is het afsluiten van de lening heel goedkoop en snel. Je hebt het zo binnen 5 minuten afgesloten.