loader-logo

Hypotheek oversluiten

Via deze website kunt u online binnen enkele minuten weten of u uw hypotheek kunt oversluiten, met een hypotheek oversluiten dient u wel rekening te houden met een aantal belangrijke punten:

  • Welke kosten komen naar voren bij de hypotheek oversluiten
  • Word er bij de hypotheek oversluiten een boete gehanteerd.
  • Welk rente percentage krijg ik na de hypotheek oversluiten.
  • Wat zijn alle voordelen en nadelen van het hypotheek oversluiten
  • Is de hypotheek oversluiten wel interessant genoeg.

Als u naast de hypotheek een persoonlijke lening heeft lopen of een doorlopend krediet, kan het verstandig zijn om deze lening over te sluiten naar de nieuwe hypotheek aangezien de rente op een hypotheek lager is dan de rente op een persoonlijke lening.

Via de rekenmodules kunt u snel en eenvoudig berekenen of uw huidige maandlast te hoog is en welke geldverstrekkers u een beter rentetarief aan kunnen bieden. Klik dus snel op de onderstaande link en bereken meteen of u kiest om uw huidige hypotheek sluiten!

Oversluiten hypotheek kan zeker voordelig zijn? U dient alleen wel goed uit te rekenen of dat daadwerkelijk ook zo is. Wanneer de actuele rente lager is dan de rente waartegen de huidige hypotheek is afgesloten kan in zeer veel gevallen uw hypotheek oversluiten voordeel opleveren. 

Wilt u snel weten of het de moeite loont om uw hypotheek oversluiten klik dan direct om onze site zodat een adviseur bij u uit de buurt gelijk kan voor rekenen of het de moeite waard is

Als tevens de waarde van het huis is gestegen, kunt u door hypotheek oversluiten ook het bedrag verhogen en misschien wel een extraatje overhouden. Bij hypotheek oversluiten stopt de bestaande hypotheek en sluit u een nieuwe hypotheek af. Ondanks de kosten kan de hypotheek oversluiten u lagere maandlasten opleveren.

Wilt u graag met een erkend hypotheekadviseur een gesprek hebben uw hypotheek oversluiten? Dit is voor ons geen enkel probleem, dien een vrijblijvende offerte aanvraag in en u wordt binnen teruggebeld door ons, wij maken dan een afspraak met een hypotheekadviseur bij u in de buurt
In welke gevallen kunt u hypotheek oversluiten? Als u niet tevreden bent met u huidige hypotheek. 

De boeterente is wel altijd fiscaal aftrekbaar. De kosten voor het aanvragen van de nieuwe hypotheek zijn ook aftrekbaar, zoals de taxatiekosten, afsluitkosten en notariskosten. 

Wanneer u een lagere rente kan krijgen dan voor uw huidige hypotheek kan het interessant zijn om uw hypotheek oversluiten. Uw bank zal dan misschien wel een boete in rekening gaan brengen die afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren kan een van onze adviseur met u doornemen