loader-logo

Informatie over het lenen van geld

  • Home
  • Informatie over het lenen van geld

Overweegt u om geld te lenen? Op internet is veel informatie te vinden en zijn veel aanbieders actief waar u een lening kunt aanvragen. Het is echter zaak uzelf goed te oriënteren voordat u geld leent en met een krediet aanbieder in zee gaat. Op deze website vindt u veel informatie over geld lenen of het sluiten van een hypotheek. Daarmee kunt u zelf beoordelen of het verstandig is een lening of hypotheek af te sluiten.

Naast de hypotheek zijn er nog twee belangrijkste soorten leningen, namelijk het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet kunt u als het ware steeds rood staan tot een maximaal bedrag, de kredietlimiet. De rente is daarbij variabel. Bij een persoonlijke lening krijgt u het kredietbedrag ineens en betaalt u in termijnen terug. Hierbij staan het kredietbedrag, de rente en de looptijd vast.

Autoriteit Financiėle Markten
De Autoriteit Financiėle Markten (AFM) geeft u informatie over het lenen van geld en die risico’s daarvan, zodat u inzicht heeft in de rechten en plichten die bij lenen horen. Tevens geven ze informatie om tot een verantwoorde beslissing te komen indien u van plan bent om te gaan lenen.

Het Nibud
Goede en onafhankelijke voorlichting over geld lenen vindt u bij het Nibud. Het Nibud geeft uitgebreide informatie over het wat en hoe van geld lenen. Ook als u schulden heeft kunt u informatie inwinnen bij het Nibud.

Jongeren en schulden
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een site speciaal ingericht voor jongeren met schulden. Als u wilt weten wat lenen echt kost, wat de belangrijkste schuldveroorzakers zijn en wat de kosten zijn die bovenop de aanschafprijs komen dan is deze site een aanrader.