loader-logo

Energiemaatschappijen

  • Home
  • Energiemaatschappijen

De energiemarkt is geliberaliseerd. Dit betekent dat verschillende energiemaatschappijen onafhankelijk van elkaar stroom en gas mogen aanbieden in Nederland. Voor de consument, u dus, is dit een interessant gegeven. Meer maatschappijen betekent automatisch meer concurrentie tussen de verschillende energiemaatschappijen. En meer concurrentie betekent een lagere prijs of extra voordelen om klanten te lokken.

Energiemaatschappijen vergelijken

Toch is die geliberaliseerde markt ingewikkelder voor u dan het op het eerste gezicht misschien lijkt. Hoe kiest u de energiemaatschappij die het beste bij u past, waar u zich het beste bij voelt? En is die maatschappij financieel gezien ook een aantrekkelijke optie? Om, ondanks de soms wat onoverzichtelijke markt, toch een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden kunt u verschillende energiemaatschappijen op een eenvoudige en overzichtelijke manier vergelijken. U kunt door het invullen van uw persoonlijke gegevens (gezinssamenstelling, type energie dat u wenst, e.d.) precies uitvinden welke maatschappij interessant voor u is.

Overstappen naar een andere energiemaatschappij

Het zou heel goed kunnen dat u er achter komt dat u bij uw huidige energiemaatschappij meer betaalt dan eigenlijk zou hoeven. In dat geval ligt een overstap naar een andere energiemaatschappij voor de hand. Wanneer u de verschillende energiemaatschappijen met elkaar hebt vergeleken hakt u vervolgens de knoop door.

Aandachtspunten bij een overstap

Wanneer u definitief besluit om van uw huidige energieleverancier over te stappen naar een andere aanbieder zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een daarvan is de opzegvergoeding. Dit is een bedrag dat uw huidige energiemaatschappij bij u in rekening mag brengen als u overstapt terwijl uw huidige contract nog loopt. Sommige energiemaatschappijen bieden aan deze kosten voor u te vergoeden als u klant bij hen wordt.

Bij een overstap gaat u een nieuw contract aan bij een andere energiemaatschappij. In dat geval moet u een keuze maken tussen de diverse mogelijkheden die deze energiemaatschappij aanbiedt. Vaak kunt u kiezen tussen een doorlopend contract of een tijdelijk contract (bijvoorbeeld met een looptijd van één jaar). Het type contract dat in uw geval het meest voordelig is hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

Energie maatschappijen

Atoomstroom
Budget Energie
Cogas
Delta Energie
Electrabel
Endinet
Eneco
Energiedirect
Enexis
Eon
Essent

Gasunie
Greenchoice
Homestroom
Innova
Liander
Main Energie
Nederlandse Energie Maatschappij
Noordhollandse Energie Cooperatie
Nuon
One for One
Oxxio

Qwint Energie
Rendo Netbeheer
Robin Energie
Stedin
Tennet
UnitedConsumers
Vastelastenbond
Westland Infra
Windunie
Woonenergie
Zebra Gasnetwerk