loader-logo

Hypotheekvormen

  • Home
  • Hypotheekvormen

Er zijn verschillende vormen van hypotheken in Nederland en elke situatie vraagt weer om een andere type hypotheek. Wij geven geen advies omtrent een hypotheekvorm en jouw persoonlijke situatie. Daarvoor kan je het beste informatie inwinnen bij een erken hypoheekadviseur. Jefinancieeladviseur.nl geeft alleen inhoudelijk een overzicht welke vormen van hypotheek mogelijk zijn.
Hieronder hebben wij alle hoofdvormen voor jou op een rijtje gezet.

Lineaire hypotheek

Als u kiest voor een lineaire hypotheek dan lost u gedurende de looptijd periodiek een vast bedrag af. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de lineaire hypotheek.

Annuiteïtenhypotheek

Als u kiest voor een annuïteitenhypotheek dan betaalt u, gedurende de looptijd en uitgaande van gelijkblijvende rente, telkens een vast bedrag aan rente en aflossing. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de annuiteïtenhypotheek.

Levenhypotheek

Als u kiest voor een levenhypotheek dan kiest u voor een combinatie van een levensverzekering en een aflossingsvrije hypotheek. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de levenhypotheek.

Spaarhypotheek

Als u kiest voor een spaarhypotheek dan kiest u voor een verbeterde versie van een traditionele levenhypotheek (zie hieronder). Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de spaarhypotheek.

Beleggingshypotheek

Als u kiest voor een beleggingshypotheek dan kiest u voor een combinatie van een effectendepot en een aflossings- vrije hypotheek. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de beleggingshypotheek.

Aflossingsvrije hypotheek

Als u kiest voor een aflossingsvrije hypotheek dan betaalt u alleen rente en dus geen aflossing. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de aflossingsvrije hypotheek.

Bankspaarhypotheek

Als u kiest voor een bankspaarhypotheek dan betaalt u rente. Daarenboven spaart u een bedrag voor een SEW of BEW. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de bank spaarhypotheek.

Hybride hypotheek

Als u kiest voor een hybride hypotheek dan kiest u voor een combinatie van een (veilige) spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de hybride hypotheek.

Meerwaardehypotheek

Als u kiest voor een meerwaardehypotheek dan kiest u voor een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek met een beleggingsrekening. Via een muisklik op de link treft u meer informatie aan over de meerwaardehypotheek.

Deze pagina is ideaal voor als u meer wilt weten over de verschillende hypotheekvormen c.q. de soorten hypotheken die er zijn? Bekijk deze pagina met meer informatie voor u!. Vervolgens kunt u zich verdiepen door per leenvorm de uitleg te lezen.