loader-logo

Sim Only

Sim Only is een goedkope manier om gebruik te maken van mobiele diensten, denk hierbij aan bellen, sms’en en internetten op uw telefoon. Vele providers bieden Sim Only abonnementen, allen in verschillende mogelijkheden.

Wat is Sim Only

Bij Sim Only krijgt u enkel een simkaart van de provider aangeleverd. Bij een ‘normaal abonnement‘ krijgt u een telefoon cadeau, dit is bij een Sim Only abonnement niet het geval. Daarentegen moet u bij een normaal abonnement ook kosten betalen voor de dure nieuwe mobiele telefoon, ondanks dat dit niet duidelijk wordt aangegeven. Bij Sim Only is dit dus niet het geval, waardoor u tegen goedkopere tarieven kunt bellen, sms’en en internetten op uw mobiele telefoon.

Bij Sim Only dient u dus wel zelf over een mobiele telefoon te beschikken. U kunt ervoor kiezen zelf een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar wellicht heeft u er nog één liggen vanuit een vorig abonnement.

Besparen op Sim Only

Er zijn vele providers actief op de Nederlandse markt, allen met verschillende soorten Sim Only abonnementen. In elk soort abonnement, ook wel bundel genoemd zit een aantal minuten, sms’jes en MB’s. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel voor belminuten of juist enkel voor MB’s te kiezen. Aan de hand van de hoeveelheid worden uw maandelijkse kosten berekend. Echter rekent de ene provider hogere kosten voor deze diensten dan de andere provider.

Er is in principe niet een goedkoopste provider, dit is per gewenste bundel verschillend. Het kan zo zijn dat bij een relatief lage bundel de ene goedkoper is dan bij een relatief hoge bundel. Daarom adviseren wij u ook gebruik te maken van een vergelijkingssite waar u zelf uw gewenste belminuten, sms’jes en MB’s kunt invoeren waarna direct een berekening voor u gemaakt wordt. In deze berekening wordt gekeken waar u het goedkoopste uit bent, hierdoor vindt u dus wel de goedkoopste provider voor uw situatie.