loader-logo

Glasverzekering

  • Home
  • Glasverzekering

Wanneer u veel geld heeft geïnvesteerd in de aankoop van vastgoed spreekt het voor zich dat u er alles aan zult willen doen om deze in een zo goed mogelijke staat te houden. Om dit te verwezenlijken kunt u er voor kiezen om verschillende verzekeringen af te sluiten. De zogenaamde opstalverzekering is wat dat betreft het bekendst, maar er is meer. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de glasverzekering. We leven in een tijd waarin steeds meer mensen een grote hoeveelheid glas in hun huis verwerken. Op die manier hopen ze namelijk over een verhoogde lichtopbrengst te beschikken in combinatie met een natuurlijke opwarming. Bij glasschade kunt u echter ook heel veel geld verliezen, bijvoorbeeld door warmteverlies dat moet worden gecompenseerd. Een ding staat in ieder geval vast, wilt u, uzelf zo goed mogelijk beschermen tegen potentiële glasschade? In dat geval is de glasverzekering voor u beslist interessant!

Wat wordt er precies ingedekt door de glasverzekering?

De glasverzekering biedt zoals de naam van de verzekering reeds laat vermoeden een financiële compensatie wanneer er glasbreuk aan uw huis wordt vastgesteld. Veel mensen onderschatten deze schade, maar toch kan ze zorgen voor heel vervelende gevolgen. Glasschade kan daarnaast op verschillende manieren optreden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een tak die door een storm in één van uw ruiten slaat of wat te denken van een voetballend jongetje die niet zo goed kan richten (of misschien juist wel)? Al deze verschillende factoren kunnen aan de basis liggen van glasschade. Indien u zich tegen dergelijke risico’s wenst te laten verzekeren is de glasverzekering ongetwijfeld een zeer interessante oplossing.

Vergoeding tijdelijke maatregelen

Indien u te maken heeft met glasschade aan uw huis is het veelal van belang om zo snel mogelijk enkele maatregelen te nemen. Stelt u zich bijvoorbeeld maar eens voor dat één van uw ruiten breekt tijdens de koude wintermaanden. In dat geval zult u er natuurlijk alles aan willen doen om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat dit wordt opgelost. Het kan echter voorkomen dat het bedrijf dat het glas moet komen plaatsen deze niet in stock heeft of gewoon niet over de tijd beschikt om dit meteen te doen. In dat geval kunt u er voor kiezen om tijdelijke maatregelen te nemen om zo bijvoorbeeld het verlies van warmte op te vangen. De kosten die met deze maatregelen gepaard gaan worden door diverse verzekeraars perfect ingedekt waardoor u op dit vlak eigenlijk geen rekening dient te houden met financiële verliezen.

Een glasverzekering afsluiten is niet altijd een goede keuze. Wanneer u namelijk een opstalverzekering heeft, dekt deze verzekering bijna altijd glasschade. Het is dus verstandig om goed uit te zoeken waar uw opstalverzekering u tegen indekt. Dubbel verzekerd zijn kost veel geld, terwijl het helemaal niet nodig is.