loader-logo

Waarom je een freelancer moet inhuren

Zijn er brandjes te blussen, heb je snel een nieuwe medewerker nodig of heb je tijdelijk een groot project? Allemaal kwesties waar je als ondernemer tegenaan loopt. Een freelancer inhuren kan ontzettend voordelig en waardevol zijn. Het is financieel gezien vaak slim om te doen. Toch zien vaak veel mensen beren op de weg. Ze vinden vaak een vaste medewerker waardevoller, maar wij bewijzen je graag het tegendeel. In dit artikel lees jij waarom je juist een freelancer moet inhuren.

Echte experts

De meeste freelancers kiezen vaak voor een specialisme. Ze hebben interesse in een bepaalde niche binnen de branche en specialiseren zich daarin. Dat betekent dat zij altijd gericht en gemotiveerd aan het werk gaan met hun kennis en kunde.  Ze willen graag hun kennis delen en daarmee dus ook de opdracht altijd goed uitvoeren. Een freelancer is een ware kennismachine die een opdracht altijd zo goed mogelijk zal uitvoeren.

Flexibel

Freelancer zijn ontzettend flexibel en ze zijn ook met een reden freelancer geworden. Heb je dus tijdelijk een flexibele werknemer nodig? Dan is de freelancer zeker geschikt. Bovendien zijn ze vaak ook buiten kantoortijden beschikbaar. Wil je dus in een avond een keertje sparren? Dat is vaak geen probleem. Ook hebben zij geen moeite met tijdelijke opdrachten. Ze passen zich aan als een echte kameleon.

Ondernemend

Er is een wereld van verschil tussen werknemers die vast in dienst zijn en freelancers. Wanneer je kiest voor een freelancer, kies je voor iemand die graag wil blijven groeien. Elke nieuwe opdracht is weer een kans om te groeien. En elke opdracht kan ook weer leiden tot een nieuwe opdracht. Dat betekent dat ze ondernemend moeten zijn, maar ook altijd blijven groeien in hun vak. Daarnaast kijken ze altijd naar opdrachten die passen bij hen en sturen aan op de route die zij willen bewandelen. Dit maakt een freelancer zeker anders en ondernemender dan een werknemer.

Alle vrijheid

Niet alleen de freelancer heeft alle vrijheid, maar ook jij! Je zit niet vast aan een lang contract, je betaalt geen extra sociale premies en je kunt altijd weer op zoek naar een andere freelancer. Je kiest dus niet alleen voor een stukje specifieke kennis, flexibiliteit, maar ook voor alle vrijheid.

Samen bouwen aan de toekomst

Freelancer helpen je graag en hebben het grote voordeel dat zij buiten je bedrijf staan. Grote kans dat jij en jouw collega’s niet zien wat jullie allemaal verkeerd doen of welke routines jullie hebben opgebouwd. Een freelancer stapt fris en fruitig het bedrijf in. Hij weet niet wat er speelt, maar komt binnen voor een opdracht. Grote kans dat hij ook zaken ziet, die jij niet zomaar ziet. Je kunt dus niet alleen goed samenwerken met een freelancer, maar ook bouwen aan de toekomst van jouw bedrijf. Met zijn motivatie, drive en ondernemende mindset ben je garant van een frisse blik binnen je bedrijf. En ook al is deze misschien tijdelijk, je bouwt zo wel verder aan de toekomst.

Maar deze frisse blik is niet het enige. Wat dacht van alle kennis die zij bezitten. Laat hen dit delen met jouw huidige werknemers. Zo heb je dus niet alleen frisse blik, maar wordt ook nog eens waardevolle informatie en kennis gedeeld met je team. Waardoor jij zeker voorbereid bent op de toekomst.

Zie dus zeker geen beren op de weg en huur een freelancer in voor een mooi project. Geef jezelf de rust en ruimte om te ademen en te leren van deze unieke werknemers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *