loader-logo

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis?

Ga jij een nieuw huis kopen en wil je weten waar je op moet letten? En in het bijzonder de erfgrenzen van uw nieuwe kavel, woning of bouwgrond? Dan ben je zeker op de juiste plek. Het is namelijk erg belangrijk dat bij de kadastrale grens onduidelijkheden of conflicten te voorkomen.

Een kadastrale grens

Als je een kavel, een stuk grond of een huis hebt gekocht dan krijg je de voorlopige kadastrale grens. Als je eenmaal de koopakte hebt getekend bij de notaris, wordt deze akte direct ingeschreven bij het kadaster. Vanaf dat moment ben jij officieel eigenaar van het huis of de grond. Wel kan de kadastrale grens op dit moment nog voorlopig zijn.

Omdat het erg belangrijk is dat de kadastrale grens definitief wordt, is het aan te raden dit zo snel mogelijk te regelen. Hierdoor kun je onduidelijkheden en conflicten voorkomen. Ook kan jij je kadastrale grens laten inmeten. Inmeten kadaster kan door verschillende bedrijven geregeld worden.

Hoe schrijf je je in

Er zijn verschillende stappen die je moet ondernemen om je inschrijving rond te krijgen. Stap 1 is het krijgen van de eerste brief van het kadaster. Deze zul je binnenkrijgen als je de akte hebt ondertekend. Hierin staat informatie betreft de kadasterdata en het inmeten van het kadaster. Het is in eerste instantie belangrijk om te controleren of deze informatie klopt. Klopt deze niet? Dan heb je zes weken om dit aan te passen. Stap 2 is als de informatie niet klopt, deze aan te passen. Een voorbeeld van iets wat aangepast moet worden is de grenslijn. Dit kun je door een erkend bedrijf laten doen. Zij zullen dit kloppend maken. Hierbij wordt ook de grens gemarkeerd. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Als dit allemaal is geregeld zul je een tweede brief ontvangen waar de laatste paar stukken informatie worden gegeven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *