loader-logo

Tips bij het financieel rond krijgen van jouw hypotheek

De huizenmarkt is nu erg verhit en zit echt op zijn toppunt! Ga jij een nieuw huis kopen en heb jij een hypotheek nodig? Wil je hier extra tips voor en wil je weten wat je moet doen bij vertraging van van jouw hypotheek? Dan zit je hier op de goede plek!

Hoelang duurt de aanvraag van een hypotheek?

Er zijn een aantal dingen die invloed hebben op hoe lang dit kan duren. Het gemiddelde antwoord hierop is rond de vier weken. Er is vast wel voor te stellen dat een hypotheek voor iemand die een vast contract heeft en voor het eerst een nieuw huis koopt sneller geregeld zal zijn dan een ondernemer in scheiding bijvoorbeeld. Ook heeft de bank en de notaris waar je voor kiest, invloed op hoe lang jouw hypotheekaanvraag zal duren. Zelf heb je natuurlijk ook een aandeel in hoe lang jouw hypotheekaanvraag duurt. Je moet namelijk verschillende stukken aanleveren. Als dit snel gebeurt, zal het ook sneller geregeld zijn.

Tips voor een zo snel mogelijke hypotheekaanvraag

  1. Begin op tijd met de hypotheekaanvraag

Als je begint met je hypotheekaanvraag zal er vanaf dat moment ook een hypotheekdossier worden gemaakt. Voor dit dossier is het belangrijk dat er een aantal documenten worden aangeleverd en hoe eerder je dit doet des te sneller alles voor jou geregeld kan worden.

  1. Weet wat je mogelijkheden zijn

Het komt veel voor dat wanneer mensen een nieuw huis gaan kopen, ze dan pas gaan nadenken over de hypotheek. Aan de ene kant is dit erg logisch, alleen is dit niet handig. Hierdoor kan jouw aanvraag langer duren. Het is handig om je nog voordat je je gaat oriënteren op de woningmarkt, je je al verdiept in alle hypotheken. Ook kun je een directe berekening laten maken, mocht je ineens een woning op het oog hebben is dat best fijn.

  1. Kies een onafhankelijke hypotheekvergelijker

Hierbij kan je gebruik maken van verschillende bedrijven. Hier vallen bijvoorbeeld vastgoedrechtadvocaat en advocaat arbeidsrecht onder. Zij bieden hulp met het rondkrijgen van jouw hypotheekaanvraag en bieden verschillende hypotheken aan.

  1. Verzamel alle documenten

Zoals hierboven al vermeld moet je bij de hypotheekaanvraag verschillend documenten aanleveren. Een adviseur zoals vastgoedrecht advocaat en advocaatarbeidsrecht geven aan welke stukken wanneer nodig zijn. Laat deze verzoeken om de documenten zeker niet te lang liggen, zodat je hypotheekaanvraag zo snel mogelijk in behandeling genomen kan worden!

De gevolgen bij vertraging van je hypotheekaanvraag

Op een gegeven moment, is de hypotheek financieel rond. Dit wordt het finaal akkoord genoemd, wat natuurlijk erg belangrijk is bij de hypotheekaanvraag. Komt dit finaal akkoord niet of veel te laat, zal dit grote gevolgen op financieel gebied hebben voor de klant. In een van de slechtste gevallen gaat de koop ineens niet door. Dan blijft de klant achter met een boete. Deze boete zal 10% van de koopsom zijn. Dit kan best een aardig bedrag zijn, houdt hier dus rekening mee. Regel daarom alles op tijd en zorg ervoor dat je altijd op de hoogte blijft. Zo kom je ook niet onverwachts voor verrassingen te staan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *