loader-logo

Videomarketing inzetten, maar wat levert het op

Beeld speelt een steeds grotere rol. Maar toch vergeten veel ondernemers videomarketing en ze zien vaak niet het nut in van marketing met beeld, zoals een bedrijfsfilm of animatie. De resultaten zijn slechter te zien, althans ze weten niet goed hoe ze dit moeten bekijken. Maar hoe weet je dat je resultaat behaalt uit videomarketing?

Waarom je ROI berekenen?

ROI zegt iets in hoeverre jouw investering zich weer uitbetaald in leads/klanten, oftewel in geld. Door je ROI te berekenen krijg je grip op de uitgaves die jij maakt binnen je marketing.

Videocontent, maar ook animaties laten maken, wordt steeds interessanter. Beeld wordt belangrijker om jouw leads te overtuigen. Bovendien houd je ze langer vast. En ook Google toont ze met liefde in de zoekresultaten. Zet jij video in? Ga je niet blind staren op hoe vaak het filmpje is bekeken. Want het is niet zo dat elke kijker de intentie heeft om jouw product te kopen.

Hoe bereken je de ROI bij videomarketing?

Je kunt jouw ROI berekenen door de inkomsten per maand en gemiddelde netto winst per klant te pakken. Vervolgens doe je dit keer het aantal maanden per jaar. Daarna doe je het getal keer het aantal jaren dat een klant gemiddeld klant is. Zo bereken je de winst per klant. Hiervan neem je een x percentage om zo te berekenen hoeveel geld je per lead/klant mag uitgeven.

Hier moet je wel bij bedenken dat niet elke kijker bij een video een klant wordt. Stel jezelf daarom extra vragen bij videomarketing. Hoeveel kijkers leverde de video op voor het budget dat je had gesteld? Klikken deze kijkers ook door naar je website? Daarna kun je kijken hoeveel van deze kijkers ook een lead zijn geworden. Maar hoeveel werden daarvan dan weer uiteindelijk klant? Zo kun je zien hoe succesvol de campagne was. Dit toont jou de ROI van de marketing campagne met beeld.

Wat zijn de KPI’s?

Een campagne met bijvoorbeeld een animatie of bedrijfsfilm levert data op. Het is goed om van tevoren bedenken welke KPI’s belangrijk zijn en welke het succes bepalen van jouw video.

Klikken ze door?

De belangrijkste is om te kijken of mensen door klikken. Gaan ze naar jouw website of laten ze een reactie achter? Dit zijn vormen van interactie die jou vertelt of de juiste doelgroep wordt bereikt. Deze informatie kun je bijvoorbeeld bij YouTube vinden, maar ook bij een social media platform kun je dit soort informatie krijgen. Wat dacht van je mensen die jouw video delen op social media. Dit vertelt je goed aantrekkelijk jouw content was.

Echte conversie

Vervolgens kun je kijken of mensen vanuit de video over zijn gegaan tot aankoop. Je wilt natuurlijk zien of mensen daadwerkelijk de conversie doen die jij wilt naar aanleiding van de video of animatie. Ga dus goed na hoe bezoekers zijn gekomen bij jou en over zijn gegaan tot aankoop. Dit kun je terugvinden via bijvoorbeeld Google Analytics.

Zo bereken jij gemakkelijk hoe jouw campagne succesvol is. Dus laat zeker een animatie maken of een andere unieke video voor jouw marketing. Beeld zegt meer dan woorden. Dus maak er gebruik van.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *