loader-logo

Hoe kan ik starten met cryptocurrency-trading?

Wellicht heb jij wel eens gehoord van cryptocurrencies. Er zijn momenteel veel mensen die handelen of investeren in deze digitale valuta’s. Doordat het ontzettend lonend kan zijn om te handelen in deze vorm van activa willen veel mensen ermee beginnen. Heb jij interesse in het handelen in cryptocurrencies, maar weet je niet waar te starten? Dit artikel vertelt hoe je kunt starten met cryptocurrency-trading. 

Onderzoek de verschillende digitale valuta’s

Wanneer je wilt starten met cryptocurrency-trading dan zul je als eerste één of meerdere cryptocurrencies moeten kiezen waarin jij wilt gaan handelen. Het is hierbij belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het onderzoeken van de verschillende munten. Wanneer je een cryptocurrency kiest waarvan jij verwacht dat de marktstrategie en ontwikkelingen succesvol zijn, dan zal dit jou tijdens het handelen meer vertrouwen geven. Daarnaast is het ook belangrijk om de volatiliteit van de munt te bekijken en te onderzoeken of jouw portemonnee flexibel genoeg is om mee te bewegen met deze volatiliteit. 

Kies een handelsstrategie

Als tweede stap is het belangrijk dat je een handelsstrategie kiest. Hierbij is de eerste afweging die je zult maken de keuze tussen handelen op de korte termijn of lange termijn. Je kiest een juiste strategie door te kijken of de manier van handelen past bij de cryptocurrency waarmee jij wilt gaan handelen en de handelsdoelen die jij hebt geformuleerd. 

Kies een goede exchange

Heb jij een handelsplan klaar? Dan is het bijna tijd om te starten met cryptocurrency-trading! Voordat je echt aan de slag gaat zul je uiteraard digitale valuta munten gaan kopen. Het kopen van cryptomunten kan bij een zogenaamde exchange. Er zijn ontzettend veel verschillende exchanges te vinden die elk hun eigen voorwaarden en aanbod aan cryptomunten hebben. Een voorbeeld van een goede exchange is Anycoin

Leer hoe je kunt kopen en verkopen

Het verkopen van cryptomunten kan vaak bij dezelfde exchange als waar jij deze munten koopt. Het voordeel hiervan is dat je maar één account hoeft aan te maken om al je zaken te regelen. Vaak kun je cryptocurrencies van verschillende exchanges wel opslaan in dezelfde digitale wallet. Vind je het spannend om cryptomunten te kopen? Kies dan een exchange met een goede klantenservice. Een goede klantenservice levert assistentie met Dogecoin kopen of helpt jou met het verkopen van Cardano crypto tokens. 

Evalueer regelmatig

Wanneer je gaat handelen in cryptomunten dan kan het voorkomen dat je handel niet succesvol is. Evalueer daarom regelmatig de gekozen handelsstrategie. Neem hier de verschillende risico’s bij in overweging en bepaal of jij je handelsstrategie wellicht moet gaan bijstellen. Op de cryptomarkt is vaak te zien dat het volharden in een strategie, met name voor investeringen op de lange termijn, erg belangrijk is. Als je het lastig vindt om zelf je handelssituatie en strategie te evalueren dan kun je hier hulp bij vragen van bijvoorbeeld een financieel adviseur. 

Het handelen in cryptocurrencies is niet altijd gemakkelijk. Maar als jij de bovenstaande stappen volgt dan zul je succesvol starten met cryptocurrency-trading!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *