loader-logo

Duurzame investering voor je huis: isolatie

Het laten isoleren van je woning kan flink wat geld kosten. Toch laten steeds meer mensen hun woning voorzien van isolatie, omdat het ook flink wat voordelen met zich meedraagt die de investering waard zijn. Wil je weten wat die voordelen precies zijn? Lees dan gauw verder!

Goed voor het milieu

Ten eerste is het laten isoleren van je woning goed voor het milieu. Een goed geïsoleerde woning houdt warmte namelijk beter vast. Daardoor hoef je minder en minder vaak te stoken. Als gevolg worden er minder fossiele brandstoffen verbrand om je woning te verwarmen. Hierdoor komen er minder broeikasgassen in de atmosfeer. Hierdoor draag je door het laten isoleren van je woning op je eigen manier een steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. 

Je woning wordt meer waard

Het laten isoleren van je woning heeft ook tot gevolg dat het een gunstiger energielabel krijgt toegewezen. Dit is een indicatie van hoe energiezuinig je woning is. Tegenwoordig dient ieder huis wat te koop komt te staan voorzien te zijn van een energielabel. Hoe gunstiger je energielabel, hoe meer je voor je woning kan vragen. Dit komt omdat kopers ook een heleboel geld op hun energierekening kunnen besparen door de energiebezuinigende maatregelen die jij hebt getroffen. 

Lagere energierekening

Ten slotte profiteer je zelf natuurlijk ook van de lagere energiekosten die het isoleren van je woning tot gevolg heeft. Doordat je woning warmte namelijk vasthoudt en je de verwarming minder aan hoeft te zetten, heb je natuurlijk ook minder kosten. Daarnaast ben je hierdoor ook minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen. Denk bijvoorbeeld aan de huidige situatie, waarbij de gasprijzen door samenkomst van verschillende factoren meer dan verdubbeld zijn. Isoleren kost initieel dus wat geld, maar dat heb je door deze besparing ook heel gauw weer terugverdiend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *