loader-logo

Financiering van een auto, waar kies je voor?

Voor wie plannen heeft om een auto aan te schaffen, is het vast niet verrassend dat het aanbod momenteel schrikbarend hoog is. Er zijn oneindig veel aanbieders van auto’s en de mogelijkheden voor de financiering ervan zijn daarnaast ook nog eens behoorlijk toegenomen. Dit maakt het soms een lastige keuze, want waar begin je moet zoeken als je niet weet wat je wil? Hoe bepaal je het verschil tussen nieuwe auto’s, of valt je oog meer op goedkopere Kia occasions? En waar betaal je het van? De meest gekozen financieringsmogelijkheden zijn nog steeds leasen, kopen van een nieuwe auto of de aanschaf van een occasion. De mogelijkheden en kosten waarmee je rekening mee moet houden staan hier op een rijtje.

Leasen

Leasen wordt steeds populairder. Het voordeel is namelijk dat je niet in een keer een grote uitgave hoeft te doen voor de aanschaf van de auto. Ook wanneer je schade hebt aan de auto of deze een reparatie nodig heeft hoef je bij een lease auto in de meeste gevallen hier niet zelf extra voor te betalen. Aan de andere kant staat daar natuurlijk wel tegenover dat je in principe geen eigenaar bent van de auto. Daarnaast zit je vast aan een contract, dus wanneer je financiële situatie achteruit gegaan is, zal je alsnog maandelijks moeten betalen voor de auto.

Kopen

De koop van een auto is de duurste optie. Je zal namelijk een grote som geld apart moeten hebben staan om de auto aan te schaffen. Daarnaast dien je rekening te houden met een levertijd die soms erg kan oplopen. In de periode dat je wacht heb je daarom misschien wel extra kosten voor vervoer. Je hebt bij de koop van een auto ook vaker grotere uitgaven, maar daar staat tegenover dat je de auto na een periode van gebruik weer kunt verkopen, en zo weer een deel van de aanschafprijs kunt terugverdienen. 

Occasion

Een tweedehands auto is in de meeste gevallen de goedkoopste optie van de drie. Occasions kan je ook op diverse manieren betalen. Zo kun je overwegen om de auto op afbetaling te kopen waarbij je maandelijks je lening afbetaald. Een alternatief van een afbetalingsregeling is het afsluiten van een persoonlijke lening. Een occasion heeft een lagere aanschafwaarde dan nieuwe auto’s, en door de ontwikkelingen die gaande zijn gaan de tweedehands auto’s vaak nog lang mee. Hoe lang dat precies is, hangt natuurlijk af van de staat van de auto en het merk. Zo schijnen Volvo zeer betrouwbare tweedehandsauto’s te zijn. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *