loader-logo

Hoe verkoop jij je huis om het vervolgens terug te kunnen huren?

Je huis verkopen en terughuren? Heb je daar weleens over nagedacht? Veel mensen geven bij ons aan dat zij op zoek zijn naar een partij die dat mogelijk maakt. Wij van Zelfwoonhuisverkopen kunnen dit mogelijk voor je maken en noemen de twee meest voorkomende situaties; 

  • Je huis verkopen en tijdelijk terughuren;
  • Je huis verkopen en voor langere tijd terughuren.

Zelf woning verkopen en tijdelijk terughuren is iets makkelijker dan het voor lange tijd terug te huren. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Zelfwoonhuisverkopen. Wij vertellen je er graag meer over en kunnen na vijf jaar de nodige expertise hieruit halen. 

Woning terughuren voor korte termijn

Er zijn mogelijkheden om je huis te verkopen en zelf terug te huren. Zoals hierboven genoemd kan dit voor kortere tijd en langere tijd. We gaan eerst kort in op de tijdelijke terughuur. Veel mensen die hiervan gebruik maken zijn in afwachting van hun andere woning. Denk hierbij aan nieuwbouwwoningen waarbij de oplever datum onzeker is. Maar het kan ook zijn dat je van plan bent te emigreren en naast de verkoop van je huis nog veel meer zaken moet regelen. Als je dan je huis hebt verkocht en even tijdelijk terug kan huren heb je de rust om de andere zaken ook netjes af te handelen. 

Woning terughuren voor lange termijn

Zoals we net schreven; bij het verkopen en voor langere tijd weer terughuren komt iets meer bij kijken. Maar het is zeker mogelijk! We kijken dan vooral naar de waarde van je woning in verhuurde staat. Hiermee bedoelen we dat je de waarde van je huis bepalen op basis van de huurprijs die jij bereid bent te betalen per maand. Veel mensen beschikken tegenwoordig over een overwaarde en de huizenprijzen zijn gestegen. Als jij je huis leeg en zonder huurder verkoopt heeft dit uiteraard meer waarde dan wanneer je huis verhuurd is. Zo kan je ook je eigen situatie bepalen. Bij Zelfwoonhuisverkopen gaan uit de van de huurprijs die we in overleg samen bepalen. Wil je meer een hoger bedrag voor je woning ontvangen? Houd dan rekening met een hogere huurprijs. 

Waar moet je rekening mee houden?

Gezien het allemaal maatwerk is zullen we dit samen goed onderzoeken en bespreken. Verder is voor een verhuurder belangrijk om te weten dat de maandelijkse huurprijs ook betaald kan worden. Als jij je aanmeldt voor een huurwoning bij een woningcorporatie zullen zij je screenen op goed huurderschap. Hierbij moet je denken aan je salarisstrook, arbeidscontract, werkgeversverklaring, intentieverklaring, kopie identiteitskaart etc. Bij het voor langere tijd terughuren van je huis zullen wij hier ook om vragen. Onze screening is wel minder streng, maar je zult begrijpen dat we dit goed moeten uitvoeren. 

Als alles uitgezocht is en positief bevonden is kunnen we zeer snel schakelen bij het verkopen van je huis. Er zijn voorbeelden dat we binnen een paar weken dit al konden realiseren. Wil jij hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Zelfwoonhuisverkopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *