loader-logo

Wat zijn de voorwaarden van zakelijk lenen?

Wil je een senioren lening openen of meer weten over de Voorwaarden van zakelijk lenen? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres! In deze blog wordt namelijk dieper ingegaan over de voorwaarden van zakelijk lenen en een senioren lening openen. Als je wilt zakelijk lenen, moeten de voorwaarden van de lening tussen de persoon in kwestie en het bedrijf zakelijk zijn. Deze voorwaarden gelden ook voor als een derde persoon zou willen lenen van de bv. Wil je meer informatie over de voorwaarden van zakelijk lenen? Lees dan snel verder!

Het proces van het samenstellen van een zakelijke lening

Als je een zakelijke lening wilt aanvragen en alles rond is met de bv, dan kun je je brief laten beoordelen door een belastingkantoor. Dit is zeker een slimme zet als je twijfelt of de lening wel voldoet aan de voorwaarden van zakelijk lenen. In deze brief zet je een duidelijk en volledig overzicht van de feiten en alle omstandigheden. Ook je eigen analyse kun je erin zetten, en een kopie van de leenovereenkomst. Het belastingkantoor gaat dan je brief beoordelen. Als je schriftelijk beoordeeld wilt worden, krijg je een reactie binnen acht weken. Als je een afspraak wilt maken, word je binnen tien dagen gebeld. Als het belastingkantoor tevreden is over de overeenkomst, kun je de Senioren lening openen.

Onzakelijk handelen

Als je wilt lenen, maar je overeenkomst voldoet niet aan de voorwaarden van zakelijk lenen, dan kunnen er consequenties zijn. Als de lening als onzakelijk gezien wordt, dan kan de belasting de lening zien als een definitieve betaling aan de lener als grootaandeelhouder. De lening kan dan ook gekenmerkt worden als afkoop van het pensioen. Als je je niet aan de afspraak houdt, kan het voorkomen dat de lening wordt aangemerkt als een persoonlijke betaling. Dan kan een deel van de lening fiscaal afgerekend worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *