loader-logo

Waarom een boekhouder nemen?

Als je een onderneming bent begonnen heb je vast wel iets gehoord over een boekhouder. Maar waarom is een boekhouder essentieel? Moet je als onderneming wel of niet een boekhouder nemen? In dit artikel zullen we jouw meer vertellen over hoezo een boekhouder essentieel is voor jouw onderneming.

Administratie is verplicht

Als zelfstandige ben je verplicht om je financiële administratie op orde te hebben. Dit is verplicht omdat
je moet belasting moet afdragen over je verkopen, inkomen en bezittingen. Om de juiste hoeveelheid belasting te kunnen bepalen heeft de belastingdienst inzicht nodig in jouw inkomsten. Als je een slecht inzicht kan gegeven, of een verkeerd inzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren.

Waarom boekhouding uitbesteden

Een boekhouder is voor de meeste zelfstandige niet verplicht, maar wel aan te raden. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel zelfstandige ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Veel ondernemers kiezen er voor om het uit te besteden, waarom? Ten eerste kost de boekhouding bijhouden veel tijd. En je tijd is geld waard als ondernemer. De meeste ondernemers willen hun tijd efficiënt benutten en niet hun schaarse uren investeren in onderwerpen waar ze niet goed in zijn.
Ook is voor de meeste ondernemers boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er sneller fouten worden gemaakt die de zelfstandige een hoge boete kan bezorgen. Door het uit te besteden bij een administrateur weet je zeker dat dit proces goed verloopt. Als het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je verantwoordelijk kunt stellen.
Als laatste vallen de kosten van een administrateur onder zakelijke kosten. Deze kosten mag je dus aftrekken van je winst waardoor je minder belasting betaald.

Waar kan je een boekhouder vinden?

Een betrouwbare boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Vervolgens matcht BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw onderneming. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een prijsopgave uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *