loader-logo

Snel geld lenen

Snel geld lenen

In de huidige maatschappij wordt het steeds belangrijker om alles zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Waarom zou snel geld lenen daar niet bij horen? Veel kredietverstrekkers spelen hier de laatste tijd uitstekend op in. Zij bieden bepaalde services om hun cliënten zo snel mogelijk te helpen bij het geld lenen. Hierdoor heeft u binnen mum van tijd meer geld op uw rekening. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? Welke kredietverstrekkers zijn te vertrouwen bij het snel lenen van geld? En bovenal: hoe zit het met de rentepercentages, zijn deze hoger bij het snel geld lenen? Wij hebben het voor u opgezocht!

Snel geld lenen, hoe werkt het?

Het is vooral belangrijk om eerst de vraag te stellen of u het geld echt nodig heeft. Het is altijd eerst aan te raden om geld van eventueel een spaarrekening te halen, als het echt niet anders kan. Een lening kan namelijk alleen maar zorgen voor meer geldzorgen. Is dit echt niet mogelijk? Dan is het mogelijk om snel geld te lenen. Vooral als het om kleine bedragen gaat, is het meestal geen probleem om dit geld direct op te kunnen nemen bij een kredietverstrekker. Als het gaat om een groter bedrag, is een doorlopend krediet misschien handiger. Het regelen hiervan duurt misschien iets langer, maar zo kunt u wel veel meer geld lenen dan bij een minilening. Het is ook mogelijk om geld te lenen zonder al te veel papierwerk. Er zijn kredietverstrekkers die speciale ‘snelle’ leningen aanbieden, hierbij controleren ze ook uw BKR niet. Hierbij gaat het vaak om minileningen.

Nadelen van snel geld lenen

Er is echter wel een groot nadeel aan snel geld lenen: de rentepercentages. Vooral bij minileningen waarbij geen BKR controle wordt uitgevoerd, is de prijs torenhoog. De kosten van een lening kunnen zelfs oplopen naar 25-35% boven de officiële leensom. Daarnaast hebben deze mensen vaak al schulden staan, waardoor zij nog kwetsbaarder worden.

De meeste mensen sluiten een lening natuurlijk niet af zonder hier een specifieke reden voor te hebben, vaak moet u namelijk met spoed apparatuur of een voertuig vervangen. Het vervangen van apparatuur in het huishouden of het kopen van een nieuw voertuig heeft meestal best veel spoed en lang niet iedereen heeft er het geld voor om direct zo’n grote uitgaven te doen. U kunt er dan voor kiezen om de spullen te kopen op afbetaling, echter hebt u dan meteen te maken met enorme rentepercentages die totaal niet in verhouding staan met de aanschafprijs van het product.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een korte, kleine lening af te sluiten op het moment dat ze met spoed geld nodig hebben. Snel geld lenen is uiteraard niet altijd slim, tenslotte hebt u dan niet erg veel tijd gehad om de leningvoorwaarden eens rustig te bekeken en om te onderzoeken of uw huidige financiële situatie de betreffende lening wel kan dragen. Natuurlijk kunt u tegenwoordig nog steeds snel geld lenen, na het aanvragen van een lening hebt u namelijk meestal dezelfde middag nog het geldbedrag op uw bankrekening staan. Vanaf het moment dat u de lening hebt aanvraagt, gaat het proces van het betalen van aflossing en rente van start.

Bij het afsluiten van een snelle lening bespreekt u met uw kredietverstrekker welke looptijd uw voorkeur heeft, de betreffende kredietverstrekker geeft u vervolgens het bijbehorende rentepercentage. Over het algemeen lijkt het interessant om te kiezen voor een korte looptijd van uw lening ,tenslotte hoeft u dan over een kortere periode rente te betalen. Het is echter lang niet altijd zo dat een lening met een korte looptijd ook het goedkoopst is, de kredietverstrekker heeft namelijk een kortere periode om rente te heffen en zal hierdoor het rentepercentage een stuk hoger leggen. Ondanks dat u waarschijnlijk met spoed geld nodig hebt, is het aan te raden om toch de leningvoorwaarden enorm goed door te lezen alvorens u de betreffende lening afsluit, u kunt hierdoor vervelende verrassingen in de toekomst voorkomen.

Previous Article

Next Article