loader-logo

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld

Let op, geld lenen kost geld! Als u op zoek bent naar een lening komt u deze uitspraak overal tegen, op websites, op de radio en in de reclames op de televisie. Lening verstrekkers en kredietaanbieders zijn verplicht dit te vermelden om de consument op de hoogte te stellen dat geld lenen gepaard gaat met kosten. Deze kosten zijn doorgaans de rente die u betaald gedurende de looptijd van de lening, of de servicekosten die u betaald om gebruik te kunnen maken van een lening.

Waarom de uiting Geld lenen kost geld?

Zoals gezegd is de uiting ‘Let op! Geld lenen kost geld” bedoeld om de consument op de hoogte te stellen van de gevolgen die een lening met zich mee brengt. Nu is het niet zo dat geld lenen per definitie een last hoeft te zijn, of een handeling waarin u gegarandeerd financiele problemen krijgt. Echter is het wel zo dat veel consumenten een lening afsluiten zonder dat zij rekening houden met de gevolgen die geld lenen met zich mee zou kunnen brengen

Bij het afsluiten van een lening gaat u een contract aan met een kredietverstrekker. Deze leent u gedurende een vooraf afgesproken periode een bedrag die u binnen of op deze afgesproken periode dient terug te betalen of af te lossen. Deze lening wordt u met wederzijds goedkeuren verstrekt, u heeft de lening immers zelf aangevraagd en u bent akkoord gegaan met de voorwaarden die de lening aanbieder stelt.

Echter komt het in de praktijk regelmatig voor dat consumenten zich laten verleiden door een specifieke aankoop en sluiten daarmee een lening af zonder goed te bekijken of de lening over een half jaar, een jaar of langer nog steeds in het financiele plaatje past. U dient er zeker van te zijn dat de kosten die deze lening met zich mee brengt ook daadwerkelijk afgelost kan worden zonder dat u daar hinder van ondervind. Als dit wel het geval is, dan hoeft het uiteraard geen probleem te zijn om een lening af te sluiten. Bent u er niet zeker van dat u de lening kunt aflossen, dan is het uiteraard ook niet aan te raden om een lening af te sluiten. Geld lenen kost geld is dan ook niet voor niets in het leven geroepen.

Previous Article


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *