loader-logo

Klein bedrag lenen

Klein bedrag lenen

De meeste mensen die met spoed geld nodig hebben, hebben in de meeste gevallen geen duizenden euro’s nodig. Het lenen van een klein bedrag begint steeds populairder te worden onder de consumenten, over dergelijke leningen hoeft u namelijk in de meeste gevallen maar weinig rente te betalen, de looptijd van de lening is kort en het aanvragen van een dergelijke lening is enorm makkelijk. Vrijwel iedereen kan een bedrag tot € 1000 lenen op het moment dat ze nog geen negatieve beoordeling hebben in het Bureau Krediet Registratie. Bij minileningen wordt dan weer vaak geen BKR check gedaan.

Een bedrag tot ongeveer € 1000 valt onder een ‘klein bedrag’, op het moment dat u meer geld gaat lenen, valt het niet langer onder een klein bedrag. De looptijd van een kleine lening is vaak ongeveer 3 weken tot maximaal 3 maanden, u moet er dus wel rekening mee houden dat u alles binnen een korte periode weer terug moet betalen aan de kredietverstrekker. De looptijd van een lening kan in de meeste gevallen in overleg met de betreffende kredietverstrekker worden aangepast, zo kunt u bijvoorbeeld bespreken dat u de lening graag wat langer aan wilt houden. Hoeveel u maximaal kunt lenen met een ‘kleine lening’ is uiteraard geheel afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie.

Als een kredietverstrekker u geschikt acht om een lening te dragen, hoeft dit ook niet echt zo te zijn. Een kredietverstrekker wil natuurlijk zoveel mogelijk leningen verstrekken tegen een zo hoog mogelijk rentepercentage, daarom moet u bij het afsluiten van een lening ook vooral uw persoonlijke intuïtie vertrouwen. Als u denkt dat uw financiële situatie te onzeker is om een bepaalde lening te dragen, dan is het absoluut aan te raden die lening niet af te sluiten, ondanks dat de betreffende kredietverstrekker u hiervoor wel geschikt acht. Voor het lenen van kleine bedragen hoeft u in de meeste gevallen niet eens meer naar een fysiek kantoor van de kredietverstrekker, het is namelijk gebruik om leningen tegenwoordig via het internet aan te vragen.

De meeste kredietverstrekkers zullen u vragen om enkele loonstroken van de afgelopen maanden toe te sturen, zodat ze uw huidige financiële situatie kunnen beoordelen. Deze beoordeling is uiteraard ook niet helemaal betrouwbaar, tenslotte kan uw financiële situatie in de praktijk binnen enkele uren al geheel zijn veranderd. Veel mensen vergeten om ook bij kleine leningen toch de voorwaarden goed door te lezen, hierin staat namelijk precies nogmaals aangegeven hoeveel tijd u hebt om de lening af te lossen, hoeveel rente u moet betalen en of het eventueel mogelijk is om vervroegd af te lossen.

Juist omdat dergelijke leningen vaak niet enorm groot zijn in de omvang is het vaak nog wel eens interessant om het krediet vervroegd af te lossen, natuurlijk moet u dan wel eerst weten of het toegestaan is om boetevrij af te lossen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een klein bedrag te lenen bij vrienden of kennissen in plaats van het afsluiten van een lening, het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat u vaak geen of heel weinig rente hoeft te betalen. Veel mensen schamen zich om geld te lenen bij vrienden, kennissen of familie en besluiten daarom om toch maar gewoon een kleine lening af te sluiten. Door slim te vergelijken kunt u in ieder geval maandelijks tientallen tot honderden euro’s besparen op uw kleine lening. Een klein bedrag lenen kan dus zeker heel voordelig zijn!

Previous Article

Next Article