loader-logo

Waarom geld lenen?

Waarom geld lenen?

Wat de een heeft, wil de ander ook hebben. De mens beschikt over heel wat goede eigenschappen, maar geduld hoort daar niet altijd bij. In een financieel klimaat waarin geld lenen uiterst makkelijk kan verlopen, is het dan ook een koud kunstje om de laatste nieuwe snufjes te bemachtigen. Toch, de afgelopen financiële crisis doet de meeste banken wel twee keer nadenken voor een som geld wordt overgemaakt. Met dat in het achterhoofd is het belangrijk om te onthouden dat geld lenen ook via andere kanalen kan.

Waarom iemand geld wil lenen, is vaak een gênante vraag. Heel wat mensen kiezen er dan ook voor om die vraag niet te beantwoorden. Uiteraard is dat geen probleem; maar als je niet dadelijk wilt vermelden waarom geld lenen belangrijk voor je is, hou er dan rekening mee dat heel wat banken en grotere financiële instellingen je niet altijd verder zullen helpen. Wil je liever op een erg discrete manier geld lenen, kies dan eerder voor een tussenpersoon; het zogenoemde geld lenen via een intermediair.

Geld lenen via een intermediair

Geld lenen via een tussenpersoon is niet alleen heel wat discreter en directer dan geld lenen via een bank, de hele transactie gebeurt ook eerder in een informele sfeer. De tussenpersoon in kwestie, dat kan iedereen zijn. Nu de woningprijzen de pan uitschieten, kiezen jongeren die geld lenen met opzet niet voor een bank. Wanneer je als jong stel bijvoorbeeld geld leent bij een welgesteld familielid, kan je makkelijk torenhoge interestvoeten vermijden. Bovendien kan je ook nog eens onderling overeenkomen welk bedrag je precies op welke periode aflost. Intermediair geld lenen kent heel wat voordelen. Uiteraard, je doet er goed aan om niet zomaar bij eender wie geld te lenen, zelfs wanneer het gaat om een lening via een tussenpersoon. En vergeet niet; goede afspraken maken goede vrienden.

Naast intermediair geld lenen is er nog een derde mogelijkheid om op korte termijn een behoorlijke som geld te lenen zonder een bank te moeten raadplegen. Nu het internet toegankelijker is dan ooit, geldt hetzelfde voor online geld lenen. Kies je ervoor om een lening aan te gaan bij een financiële instelling online, dan zal je eerst een aantal stappen moeten doorlopen. Wil je online geld lenen, dan zal je ook je kredietwaardigheid moeten bewijzen. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen die zich vooral richten op je huidige financiële situatie en het feit of je het geleende bedrag al dan niet zal kunnen aflossen, zal de e-bank je aanvraag bekijken. Het grote voordeel van online geld lenen is dat de lening bijna nooit geweigerd zal worden.

Ongeacht de keuze die je maakt wanneer je geld wilt lenen, is het van cruciaal belang te beseffen dat je een contract aangaat. Geld lenen is en blijft een financiële transactie die, uiteindelijk, voordelig moet zijn voor beide partijen. Vergeet dus niet dat geld lenen vaak niet gratis is. Voor je dan ook beslist een lening aan te gaan, informeer je goed. Geld lenen is een belangrijke stap in je leven, onderschat de mogelijke gevolgen dan ook niet.

Next Article