loader-logo

Hoe verhoog je de waarde van je woning?

In de media kunnen we lezen dat de woningmarkt behoorlijk oververhit is. Mensen kijken weer om zich heen. Dit is dus hèt moment om je appartement of vrijstaande woning op te knappen (met het oog op een mogelijke verkoop). Door de juiste investeringen en aanpassingen te doen kan je de waarde van je huis immers flink verhogen. Maar hoe verhoog je de waarde van je woning?

Badkamer en keuken

De badkamer en de keuken zijn voor een potentiële kopen belangrijke ruimtes. Een afgeleefde keuken of badkamer kan de waarde van je woning daarom sterk doen dalen. Als u plannen heeft om uw woning grondig op te knappen, dan is het verstandig om deze twee ruimtes onder handen te nemen. De slaapkamers en leefruimtes zijn over het algemeen minder belangrijk. De koper kan die relatief eenvoudig inrichten naar eigen smaak.

De ruimte onder het dak

Als u een woning bezit met een hellend dak, dan biedt dat heel veel mogelijkheden. Zorg daarom voor een goede dakisolatie, een stevige vloer en een praktische trap. De ruimte onder het dak is dan voor vele doeleinden te gebruiken. Denk aan een extra slaapkamers, een speelkamer of een kantoortje. Door de ruimte onder je dak te gebruiken, breid je de bewoonbare oppervlakte uit. Dit is met name geschikt bij hoogbouw.

Plaats een aanbouw

Een andere manier om de bewoonbare oppervlakte van je woning te vergroten, is door het plaatsen van een zogenaamde aanbouw. Veelal laten bestemmingsplannen dit aan de achterzijde van de woning toe. Een dergelijke aanbouw kun je gebruiken om extra bergruimte te creëren, maar ook om je woonkamer of keuken uit te breiden. Het voegt sowieso iets extra’s toe aan je woning, waarmee de waarde van je woning wordt vergroot. Bekijk ook deze tips om je woningwaarde te vergroten.

Betrek de kelder bij de woning

De kelder is een vaak vergeten ruimte. Door de kelder droog te maken, te isoleren en af te werken, creëer je echter een aangename extra ruimte. Een ruimte die bijvoorbeeld gebruikt kan worden als speelkamer of een wellnessruimte met een saunacabine. Met deze laatste oplossing sla je zelfs twee vliegen in één klap: zowel de extra bewoonbare oppervlakte als de wellnessruimte zijn investeringen die de waarde van je huis gevoelig verhogen.

Parkeergelegenheid op eigen terrein

Zeker wanneer je in een buurt met weinig parkeergelegenheid woont, kan een parkeerplaats op eigen terrein interessant zijn. Het is dan ook een goed idee om je voortuin om te toveren tot een parkeerplaats. Een carport kan ook een interessante investering zijn.

Zomaar wat tips om je bestaande woning te verfraaien, te verbeteren of uit te breiden. In alle gevallen verhoogt het de waarde en de verkoopbaarheid van de woning.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *