loader-logo

Geld besparen? Zo doe je dat!

Het leven is al duur genoeg en in 2022 lijkt alles alleen maar duurder te worden. Zo betaal je een stuk meer voor de dagelijkse boodschappen, gaan de gasprijzen door het dak en betaal je aan de pomp maximaal voor het tanken van benzine, gas of diesel. Niet zo gek dat je op zoek bent naar manieren om geld te besparen. Wanneer je hard voor je geld werkt, wil je in je vrije tijd er ook van kunnen genieten. Wanneer het geld al op is voordat de maand voorbij is, lukt dit niet. In deze blog geven we je tips om geld te besparen.

Inzicht in je financiën

Is je geld al op voordat de maand voorbij is? De eerste stap naar het besparen van geld is het verkrijgen van inzicht in je financiën. Wat komt er maandelijks binnen en waar gaat je geld naartoe? We raden je aan om wekelijks in te loggen bij de bank en kritisch te kijken naar je uitgaven. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat je bijna dagelijks een broodje bij de pomp koopt, terwijl dit vooral ontstaan is uit gemak. Door zelf brood van huis te nemen bespaar je dagelijks zo tussen de vijf en vijftien euro. Maak een lijstje van alle nutteloze uitgaven en spreek met jezelf af om de komende tijd te besparen. Kijk ook kritisch naar uitgaven die maandelijks terugkeren. Veel mensen hebben bijvoorbeeld abonnementen op meerdere streamingdiensten. Netflix, Videoland, NPO en ga zo maar door. Gebruik je deze abonnementen ook echt? Het begint allemaal met inzicht in je eigen financiën!

Besparen op verzekeringen

Verschillende verzekeringen in Nederland zijn verplicht. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering of aan de verzekering voor je auto. Dat een verzekering verplicht is, wil nog niet zeggen dat je hier ook de maximale prijs voor moet betalen. Er zijn verschillende commerciële aanbieders van verzekeringen en het kan aardig wat geld schelen door jaarlijks over te stappen van verzekeraar. Vraag ook eens na op het werk of zij een collectieve zorgverzekering aanbieden. Werk je bijvoorbeeld voor Defensie? Informeer dan eens naar de zorgverzekering Defensie.

Pak vaker de fiets of ga lopen!

Doe je jouw dagelijkse boodschappen met de auto? Een auto verbruikt relatief veel brandstof wanneer je deze voor kleine stukjes gebruikt. Ga daarom vaker fietsen (of lopen!) en laat de auto staan. Het is niet alleen beter voor je portemonnee, je blijft er ook nog eens fit bij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *