loader-logo

Wat maakt een opslaglocatie voor edelmetalen zo veilig?

Investeren in edelmetaal wordt steeds vaker gedaan. Alleen weten heel veel mensen niet hoe dit het beste opgeslagen kan worden. Het is immers een kostbaar bezit en dit moet ook altijd veilig zijn. Derden mogen er niet aan komen en jij moet er te allen tijde toegang toe hebben voor wanneer je tot een verkoop over wilt gaan. Een opslaglocatie in de omgeving kan jou hierbij helpen. Maar wat maakt deze opslaglocatie dan echt zo veilig en zijn er nog zaken waar je op moet gaan letten als je hiermee aan de slag wilt gaan?

Aan de hand van een contract

Een opslaglocatie voor edelmetalen is een locatie waar ieder edelmetaal opgeslagen kan worden. Jij bepaalt hoeveel er in bewaring wordt gegeven en er wordt een contract opgesteld. In dit contract staan alle voorwaarden vermeld. Zo mag alleen jij bijvoorbeeld toegang vragen tot het edelmetaal. Derden kunnen dit niet zomaar voor jou doen. Zolang iemand niet gemachtigd is, zal er dus ook niets mee gedaan kunnen worden. Daarbij staan ook de voorwaarden voor wanneer je het weer terug wilt hebben. Het zou immers ook kunnen zijn dat je jouw metalen weer door wilt verkopen.

Beide partijen houden zich aan hetzelfde contract

Zo kun je bijvoorbeeld bij goud opslag bij Edelmetaal Beheer Nederland gaan kijken. Hier wordt jouw goud opgeslagen. Daarbij maakt de hoeveelheid niet uit. Je kunt namelijk alles zelf bepalen. Ook hier gelden verschillende regels voor de opslag. Beide partijen dienen zich altijd aan het contract te houden. Zo ontstaat er ook geen onenigheid en kan er niets gebeuren met het goud dat jij tijdelijk uit handen hebt gegeven. Ook voor zilver opslag kun je hier terecht. Dit edelmetaal is immers ook een populair middel om in te investeren voor velen.

Een betere beveiliging

Maar waarom zou je dan naar een opslaglocatie gaan kijken als je het eventueel ook zelf ergens neer kunt leggen? Ten eerste heeft dit te maken met de beveiliging. Wanneer je het in huis hebt liggen en er wordt ingebroken is de kans groot dat de dieven ook op zoek gaan naar een kluis. Deze kluis wordt gekraakt of zelfs meegenomen. Je bent dan alles kwijt. Bij een opslaglocatie is de beveiliging vele malen groter en kan er ook naar een oplossing gezocht worden indien er toch een inbraak heeft plaatsgevonden. Je laat hierdoor met een geruster hart jouw edelmetalen achter.

De verificatie voor meer veiligheid

Tevens heb je bij een opslaglocatie altijd een extra verificatie voor wanneer je bij jouw edelmetalen wilt komen. Deze verificatie zorgt ervoor dat de locatie precies weet met wie ze te maken hebben en kan niemand anders erbij komen. Jij zult te allen tijde de enige zijn die de edelmetalen uit de opslag kan halen voor de verkoop. Zelfs de opslaglocatie zelf zal hier niets mee kunnen doen tenzij je toestemming geeft. Dit maakt het extra veilig en jij hebt voor jouw oude dag een extra zakcentje over door jouw investering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *