loader-logo

Jaarrekening uitbesteden; verstandig of niet?

Wil je een nieuwe zakelijke hypotheek aanvragen? Wil je een zakelijk krediet aanvragen? Of wil je een bedrijfsauto leasen? Indien je een dergelijk financieel product aan wilt vragen, moet je als ondernemer bepaalde financiële gegevens aanleveren. Eén van de facetten waar elke kredietverstrekker om vraagt, is een jaarrekening.

Kun je deze jaarrekening zelf maken? Ja, dat is zeker het geval. Je kunt de jaarrekening volledig zelf maken, maar je kunt ook het opstellen van de jaarrekening uitbesteden. Om meerdere redenen is het interessant om het opstellen van de jaarrekening uit te besteden aan een specialist.

Een allesomvattende jaarrekening

Als je het opstellen van de jaarrekening uitbesteedt, ben je verzekerd van een allesomvattende jaarrekening. Een specialist weet immers precies aan welke facetten de jaarrekening moet besteden. Bovendien is de specialist ook in staat om nog een toelichting op bepaalde cijfers te geven.

Ook daarbij geniet je van het specialisme. Een specialist is immers in staat om cijfers te lezen, cijfers te analyseren en cijfers te duiden. Al met al kun je uitgaan van een allesomvattende én correcte jaarrekening.

Meer tijd voor jouw eigen business

Door het opstellen van de jaarrekening uit te besteden, weet je ook een hoop tijd te besparen. Tijd die je in het vervolg kunt gaan besteden aan jouw eigen business. De kans dat jouw business hierdoor gaat groeien, wordt alleen maar groter en groter. Jij doet waar je goed in bent, terwijl de boekhouder/accountant dit ook doet voor jou!

Inclusief stempel van accountant

In sommige gevallen is het ook verplicht om een gecontroleerde jaarrekening aan te reiken. Indien je het opstellen van de jaarrekening aan een gespecialiseerde partij uitbesteedt, kun je een dergelijke gecontroleerde jaarrekening aanleveren. Deze jaarrekening is volledig gecontroleerd en akkoord bevonden door een accountant. Hiermee is de kans alleen maar groter dat jouw kredietaanvraag goedgekeurd wordt.

Snelle oplevering

Ook kun je uitgaan van een snelle oplevering van jouw jaarrekening. Je kunt hierdoor snel een financierings- of kredietaanvraag indienen. Onder aan de streep kun je dankzij het uitbesteden van de jaarrekening dus ook snel de gewenste stappen met jouw onderneming zetten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *