loader-logo

3 tips om je huis te verkopen

Je wilt snel je huis verkopen, en in deze fase is dat gelukkig ook mogelijk. De vraag naar huizen stijgt namelijk al een tijdlang, ook in verhouding tot het aanbod. Desondanks wil je de beste prijs voor je woning, en daarom is een goede strategie noodzakelijk. Dit zijn 3 tips & tricks om je huis te verkopen.

Presenteer je woning optimaal

Je komt er tegenwoordig niet meer van af met een paar simpele foto’s. Mensen willen beelden zien, alvorens ze een bezichtiging komen doen. En dat kan, want jij hebt zelf waarschijnlijk al de skills om een uniek inkijkje te geven in je woning. Zorg er nog wel even voor dat je woning er netjes uitziet, om vervolgens in een video’s door alle ruimtes van het huis te lopen. Zo geef je het beste beeld van je huis voor potentiële kopers.

Kies voor een erkende makelaar

Alles zelf regelen is een omvangrijke klus, en daarom is het verstandig om de hulp in te schakelen van een erkende makelaar. Erkende makelaars zijn aangesloten bij brancheorganisaties, en zij bemiddelen tussen de koper en
verkoper. Vraag bij je keuze voor een makelaar meerdere offertes aan, want de tarieven per makelaar kunnen verschillen. Bij de verkoop van je huis kunnen makelaars altijd een optimaal beeld schetsen van je woning, waardoor de waarde uiteindelijk zal stijgen.

Verkopen per opbod

Een efficiënte manier om je woning te verkopen is tegenwoordig per opbod. Dit is een type veiling waarbij belangstellenden een bod kunnen uitbrengen, en de teller loopt steeds verder af richting de 0. In de praktijk zorgt dit ervoor dat mensen elkaar richting het einde gaan overbieden, en dat stuwt de prijs van je woning omhoog. Dit verkopen van je huis per opbod is steeds gebruikelijker, zeker in deze periode.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *