loader-logo

Een vrijgezellenfeest plannen met een beperkt budget?

Je kunt nog steeds een episch feest plannen zonder veel geld uit te geven. Hier zijn onze toptips voor het plannen van een vrijgezellenfeest met een beperkt budget.

Afgaand op Instagram zou je denken dat de meeste huwelijksbudgetten van mensen rechtstreeks naar vrijgezellen- en vrijgezellenfeesten gaan – verre avonturen, privéjachten, aangepaste outfits – en je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe deze mensen in godsnaam betalen voor bruiloften na deze enorme meerdaagse evenementen? Nouja, het antwoord is: de meeste mensen geven hier niet zovele geld aan uit. Dus als je een vrijgezellenfeest met een beperkt budget plant, maar toch een episch feest wilt hebben, lees dan vooral verder!

Er zijn talloze manieren om een ​​geweldig vrijgezellenfeest met een beperkt budget te plannen.

Blijf lokaal.

Je hoeft niet naar Fiji te reizen voor het vrijgezellenfeest van je dromen. Sterker nog, je hoeft er je huis niet eens voor uit. Lokaal blijven (of in het geval van je achtertuin, extreem lokaal) kan duizenden op reis en logistiek besparen, en je een beetje extra opvulling geven om iets heel cools in de buurt te doen. Je kunt bijvoorbeeld een serieus uitgekiend spelletje discgolf organiseren in een plaatselijk park, of een luxueus verzorgd vreugdevuur organiseren in je achtertuin – en dat alles voor een fractie van wat een reis zou kosten, maar nog steeds net zo gedenkwaardig. In de buurt blijven van waar jij en je bruidsjonkers wonen, is ook beter betaalbaar voor hen, waardoor hun budget een beetje vrijkomt om meer bij te dragen aan je lokale feest. Het besparen op een verre reis is de ultieme manier om op je vrijgezellenfeest te besparen.

Maak er een groepsinspanning van.

Een van de belangrijkste verwachtingen van je bruidsjonkers is om je vrijgezellenfeest te helpen plannen (en financieel bij te dragen). Het instellen van een redelijk budget en het volgen van stappen om er binnen te blijven (bij voorkeur eronder!) is niet alleen makkelijker voor jou, het is ook makkelijker voor hen. Brainstorm met hen over manieren waarop jullie allemaal kunnen bijdragen om de kosten laag te houden (vooral nu je reizen hebt uitgesloten). Als een van jullie bier brouwt, kijk dan of ze een speciale batch voor je feest kunnen maken om te besparen op het tabblad drankjes. Geef je meest extraverte stalknecht de verantwoordelijkheid om een ​​trivia-wedstrijd of ander spel te organiseren om de gasten bezig te houden. En kijk of een paar jongens samen kunnen werken om de kosten van eten te dekken. Barbecue workshops zijn leuk, gemakkelijk en leerzaam! Vraag in het algemeen gasten om dingen bij te dragen die ze kunnen doen om het feest leuker te maken. Iedereen zal op die manier meer geld besparen. De persoonlijke twist maakt het feest uiteindelijk alleen maar leuker en gezelliger!

Wees event-centric.

In plaats van een hele dag of een weekend vol activiteiten te plannen, kan je denken aan één evenement waar jij en je bruidsjonkers allemaal van kunnen genieten als een eenmalige bijeenkomst. Als jij je feest beperkt tot een enkel evenement (denk aan quad rijden, slipcursus of sportevenement in de buurt, of misschien een escape room) leg je een limiet op je uitgaven. Doordat het maar één dag is kan het budget niet overschreden worden, dit ontlast je budget en kan je zorgeloos genieten van je dag!

Maak het BJED (Breng je eigen drank)

De gemakkelijkste manier om met minimale inspanning een vrijgezellenfeest te plannen met een beperkt budget? Maak absoluut geen gebruik van een open bar. Of je nu aan het feesten bent bij je plaatselijke voetbalkantine of thuis iets organiseert, als je je gasten vraagt ​​om op de een of andere manier voor hun eigen drankjes te zorgen, bespaar je een hoop geld dat je kunt besteden aan entertainment of vervoer, of kunt sparen voor je trouwdag! De meeste mensen brengen toch instinctief drankjes naar een feest, dus het is geen grote vraag – je kunt zelfs geen cadeaus vragen en iedereen vragen in plaats daarvan een krat bier of cocktailmixers mee te nemen. Als je echt wat geld wilt besparen, overweeg dan een niet-drinkend evenement voor je feest, zoals een dag in een kunstmuseum. Niet per se traditioneel, zeker, maar nog steeds leuk, verrijkend en uniek – en als mensen daarna willen blijven feesten in een lokale bar of restaurant, is dat een gemakkelijk vervolg waar je je geen zorgen over hoeft te maken.